Gyakran ismételt kérdések

10 éves kislányomnak eddig semmi baja nem volt, de ősz óta szenvedünk az allergiától. Gyermekemen segíteni fog a terápia?
Nagy számban járnak a Sensolite Gyógycentrumokba olyan szülők a gyermekeikkel, akik hasonló egészségügyi panaszokkal küzdenek. A kezelt gyerekek döntő többségénél rendkívül pozitív eredményeket értünk el, javul az állapotuk, enyhültek a tüneteik, egyes esetekben teljesen meg is szűntek. Ők már a


A gépbe be lehet-e ragadni?
Nem! A tető lezárása és felnyitása manuálisan történik, így semmiképp sem fordulhat elő.


A gyermekem nem lázas, de még gyógyszert kell szednie, olyankor is hozhatom?
A gyógyszer szedése nem kizáró ok, amennyiben nincs fényérzékenyítő hatása.


Allergia esetén mikor érdemes elkezdeni a terápiát?
Ha valaki tudja, hogy érintett lesz a tavasszal és nyár végén jelentkező légúti allergiaszezonban, akkor érdemes a kritikus időszak előtt 1 hónappal elkezdeni a kúraszerű terápiát és a kezeléseket a kritikus időszak alatt is célszerű folytatni.


Beteg a gyermekem. Mikor lehet leghamarabb elkezdeni a kezelést?
Ha a gyermek láztalanná válik, utána már lehet hozni a Gyógycentrumba.


Csípőprotézissel ajánlott a fényterápia?
Egészen nyugodtan, a csípőprotézis sem tartozik az ellenjavallatok körébe.


Daganatos megbetegedéssel használható a fényágy?
Daganatos betegségek esetén a daganatra való hatást illetően nincsenek tapasztalataink a polarizáltfény-terápiában. Az eddigi visszajelzések elsősorban az onkológiai kezelések mellékhatásainak csökkentésében jelentkező pozitív hatásokat támasztják alá, minden esetben a kezelések kiegészítő terápiájaként és kizárólag a citosztatikus kezelések közötti pihenő időszakban


Erős pollenallergiás tüneteim vannak. Még mehetek Sensolite-ozni?
Természetesen! Gyakran előfordul, hogy a páciensek már akkor jönnek kezelésre, amikor allergiás tüneteik jelentkeztek, ilyenkor intenzívebb (akár napi) kezeléseket ajánlunk, de minden esetben személyre szabott kúrára teszünk javaslatot.


Ételallergiám van. Segíthet rajtam a fényágy?
Az eddigi tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy a rendszeres fénykezeléseknek köszönhetően javult az állapotuk, érdemes az Önhöz legközelebb eső Sensolite Gyógycentrumot felkeresni, hogy a terápiára javaslatot tudjunk tenni.


Gyerekek is használhatják a fényágyat?
Igen, sőt nagyon szokták is ajánlott számukra! A fényágy már egész kicsi kortól ajánlható, legfiatalabb vendégeink 6-7 hetes csecsemők. 1 éves kor alatt 5 perces kezeléseket ajánlunk, óvodás és kisiskolás korban (testsúly és magasság függvényében) már 10-15 percet is eltölthetnek.


Gyermekek unatkoznak majd kezelés alatt?
Dehogy! Saját játékot is lehet hozni, valamint játékaink, könyveink, gyermekmesék és zenék vannak a repertoárunkban, hogy a legkisebbek is remekül érezzék magukat. Ráadásul testvérrel, vagy szülővel is be lehet együtt feküdni - ennek még plusz költsége sincsen.


Ha a fémes ékszerekre allergiás tüneteim lesznek, akkor érdemes kipróbálnom ezt a terápiát?
A kontaktallergiás páciensek közül  többen arról számoltak be, hogy a kúra végén újra viselt ékszerek nem váltottak ki irritációt, allergiás tünet nem jelentkezet náluk. Érdemes egy kúrát felvenni és szükség esetén fenntartó kezelésekkel megtartani az elért kedvező állapotot.


Hány alkalommal kell elmennem, hogy a hasson az allergiámra a fényágy?
A Sensolite fényágy használatától eredményt csak akkor lehet várni, ha vendégünk kúraszerűen veszi igénybe a terápiát, tehát a rendszerességre nagy hangsúlyt fektetünk. Vannak, akik nagyon gyorsan reagálnak a polarizáltfény-terápiára, másoknál több kezelés szükséges, hogy a javulás elkezdődjön. A Sensolite Gyógycentrumaink


Hogyan történik a kezelés?
Ha Ön először érkezik Gyógycentrumunkba, egy kezelési tájékoztatót kell kitöltenie. Ezt követően minden kezelés előtt és után vérnyomást mérünk. A fényágyba ajánlott minél kevesebb ruhában befeküdni, hogy a polarizált fény minél nagyobb felületen érje a testet.


Igaz-e hogy a sportsérülések gyógyulási idejét megfelezhetem, ha rendszeresen igénybe veszem a kezeléseket?
A rendszeres – akár mindennapi – kezelések izomsérülések, ficamok esetében is akár harmadára csökkenthetik a gyógyulási időt, törések esetében tapasztalataink alapján a csontosodás, kallusz képződés felgyorsul. Az aktív sportolók teljesítménye javulhat, sérülés után hamarabb térhetnek vissza az edzésre.


Implantátumom van, azzal mehetek kezelésre?
Igen, az implantátumok nem befolyásolják a terápia eredményességét.


Kismama vagyok. Nekem is ajánlott?
Amennyiben Ön még várandós, úgy a terápiát csak a második és harmadik trimeszterben javasoljuk, de mindenképpen konzultáljon előtte kezelőorvosával! Újszülöttel már a baba második hetes korától bátran használhatják a fényágyat, de a baba maximum 5 percet tölthet a fényágyban. Ön,


Kötelező-e a terápia elkezdése előtt az orvosi vizsgálat?
Nem kötelező, csak javasolt. Az ingyenes orvosi konzultáció bármikor igénybe vehető, az elkezdett kúrák közben is.


Le kell-e mosnom a sminket a fényágy használata előtt?
Csak akkor, ha nagyobb bőrfelületet érint, pl. az egész arcra, nyakra felvitt alapozót érdemes lemosni az eredményesebb kezelés érdekében. Ennek elvégzéséhez minden kezelőben arclemosót biztosítunk.


Leégtem. Használhat-e a polarizált fény?
A fény megnyugtatja a bőrt, csökkenti a fájdalmat, elősegíti a bebarnulását, csökkenti a lehámlás veszélyét.


Lehet-e barnulni, leégni benne?
Nem, a fényágyban nincs UV komponens, 100%-ban polarizált fénnyel kezeljük a vendégeinket.


Lehet-e ékszert viselni a gépben?
Az ékszer használata nem tilos, bár a gépek védelme érdekében célszerű levenni.


Lehet-e túladagolni a polarizált fényt?
A jóból nem árt a sok, de napi egy kezelés elegendő a szervezet számára.


Magas a vérnyomásom. Használhatom azért a fényágyat?
Kezelt magas vérnyomás esetén minden további nélkül alkalmazható a terápia, azonban a kezeletlen magas vérnyomás ellenjavallatnak minősül.


Mennyire biztonságos a Sensolite Fényágy használata?
A 2010-es és 2011-es évben elvégzett hozzávetőlegesen ötvenezer dokumentált Sensolite kezelés során súlyos mellékhatás nem fordult elő. A klinikai utánkövetés adatai megerősítették a korábbi, vizsgálati és preklinikai tapasztalatokat a mellékhatások előfordulásának és előfordulási gyakoriságának tekintetében. Nem gyakori mellékhatás (prevalencia 1-10‰): az alvásigény.


Miben kell befeküdni?
Meztelenül, vagy fehérneműben. A diszkréció adott, hiszen zárható kezelőhelységeink vannak, valamint a fényágyak minden kezelés után ki vannak fertőtlenítve, tehát kizárt bármilyen fertőzés. A fertőtlenítő teljesen bőrbarát allergiát nem okozhat.


Mikor nem használhatom a fényágyat?
Amennyiben Önnél lázas állapot (>38 C) áll fenn; ha kezeletlen magas vérnyomása van;ha a helyszínen 160/100 Hgmm feletti vérnyomást mérünk; bipoláris betegség mániás szakaszában; epilepsziával, terhesség első trimeszterében, folyó kemoterápiás kezelés aktív szakaszában, szisztémás immunszupresszív kezelés során, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése


Milyen gyakran járjak kezelésre?
Az elején hetente 3-4 alkalommal, de egyéntől és terápiától függ, a kúra végén, szükség esetén fenntartó terápia javasolt.


Milyen hőmérséklet van a fényágyban?
Minden kezelőegységben kellemes hőmérsékletet biztosítunk évszaktól függetlenül. Az átlagos hőmérséklet 27 C Gyógycenturmainkban.


Mindegy mely napszakban fekszem be a fényágyba?
Azt tapasztaltuk, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia energizáló hatásának köszönhetően van olyan páciensünk, akik késői (18-19 óra utáni) kezelés esetén nehezebben alszik el, mások viszont akármikor befekhetnek, alvásuk minősége nem romlik, éppen ellenkezőleg, inkább javul!


Mire figyeljek a terápia alatt?
Igyon sok folyadékot, csökkentse vagy hagyja el a koffeintartalmú szerek bevitelét (kávé, tea, energiaital), figyelje, hogy mely napszakban legideálisabb Önnek a kezelés felvétele (reggel, délelőtt, délutáni vagy esti órákban) és próbáljon relaxálni a kezelés időtartama alatt!


Mit fogok érezni a terápia során?
Nagyon kellemes, ellazult állapotba kerül a vendég, bizonyos esetekben – egyéntől függően - azonnali hatást válthat ki (pl. fejfájás és egyéb fájdalmak csillapítása, nátha és egyéb felső légúti megbetegedések tüneteinek enyhülése, stb.)


Mit ne tegyek kezelés előtt?
Ne fogyasszon koffein tartalmú italokat, és ne alkalmazzon két anyagcsere fokozó kezelést egymás után (pl. Sensolite és Infraszauna).


Mit vigyek magammal a kezelésre?
A kezelésre bérletén kívül semmit sem kell hoznia, hiszen Gyógycentrumunkban minden rendelkezésre áll!


Műtéti beavatkozás után mikor lehet elkezdeni a kezeléseket?
Minél hamarabb, hiszen a polarizált fénytől a sebgyógyulása felgyorsulhat, a páciens erőnléte fokozódhat, fájdalmai jelentősen csökkenhetnek.


Nem árt-e a szemnek az erős fény?
Ez a fajta fény teljesen ártalmatlan a szemre. Gyerekek nyitott szemmel játszanak benne, felnőttek csukott szemmel pihennek,de minden fényágy mellett található védőszemüveg is.


Nem fogok fázni?
Minden kezelőegységben kellemes hőmérsékletet biztosítunk évszaktól függetlenül. Az átlagos hőmérséklet 26 C.


Pacemakerem van. Attól még használhatom a Sensolite-ot?
Igen, a pacemakerrel minden további nélkül alkalmazhatja a terápiát.


Van-e mellékhatása a fényágy-terápiának?
A Sensolit fényágy nagy előnye, hogy fájdalommentesen és beavatkozás nélkül fejti ki jótékony, gyógyító hatásait. Nem gyakori mellékhatás (1-10%) az alvásigény csökkenése, az elalvás későbbre tolódása, valamint a fejfájás (főként elégtelen mennyiségű folyadékbevitel esetén). Ritka mellékhatás (0,1-1%) egyes egészségügyi panaszok.

 

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu