Mi a Sensolite fényágy

A Sensolite polarizáltfény terápia egyedülálló egészségügyi szolgáltatás, mely számos területén alkalmazható mind önmagában, mind kiegészítő kezelésként. A fájdalom és gyógyszermentes terápia minden korosztálynak javasolt a legkisebbektől az idősebbekig. A polarizált fény immunerősítő, sejtregeneráló és gyógyulást elősegítő tulajdonságait számos kutatás alátámasztja. A terápia ismert kockázatok és mellékhatások nélkül fejti ki jótékony hatását, serkenti a vörösvértestek oxigén- megkötő képességét és javítja a vérkeringést. A Sensolite fényágy magyar találmány, a gépek gyártása és összeszerelése is hazánkban történik.

 

 

 

Kis polarizáltfény történelem

Az 1980-as évek elején egy fiatal magyar fizikus, Fenyő Márta és kutatócsoportja felfedezte, hogy a polarizált fény minden élő biológiai rendszeren stimulációs hatást fejt ki, s humán alkalmazás esetében jelentős mértékben serkenti a szervezet öngyógyító képességét. A feltaláló csapatával kifejlesztette és létrehozta az első, az emberi szervezet kezelésére alkalmas, polarizált fényt kibocsátó gyógylámpát, melyet később a svájci Zepter cég kezdte el gyártani „Bioptron” márkanév alatt, s a készülék így megkezdhette világhódító útját.

Napjainkra már szinte minden második háztartásban akad Bioptron lámba, és az idő bebizonyította, hogy a polarizált fénnyel gyógyító készülék nem véletlenül kedvenc az otthoni gyógyászati eszközök között immár 40 éve. Segítségével ugyanis hatékonyan és fájdalommentesen kezelhetők lokális gyulladások, hegek, égési sérülések, sportsérülések, sebek, de még a torok, vagy arcüreggyulladás is.

A kézilámpa sikerén felbuzdulva, s méretéből adódó korlátait átgondolva Fenyő Márta a kétezres évek elején megalkotta a kis készülék továbbfejlesztett, jóval erősebb változatát, a Sensolite fényágyat. A lokálisan ható kislámpával ellentétben a fényágy közel ezer ledizzója segítségével az egész testet bevilágítja, így a szervezet egészére egyszerre tud jótékony hatást gyakorolni. A Sensolite fényágy hatékonysága adottságaiból fakadóan a kis készülék közel ezerszerese.

  

 

 

Melyek a teljes testfelület kezelésének jótékony hatásai?

Az emberi szervezetben percről percre keletkező több millió hibás – később komoly betegségekért, rosszindulatú elváltozásokért felelős – sejt felismerésében és leküzdésében főszerepet játszó T-lymphociták, az elvégzett in vitro kutatások alapján a polarizáltfény-kezelés hatására jelentős mértékben aktivizálódnak, és ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését tehetik lehetővé, illetve elősegíthetik, gyorsíthatják a már kialakult betegségek leküzdését.

Az első Sensolite gyógycentrumok több mint tizenöt éve kezdték működésüket országszerte, és napjainkra számos Sensolite fényágy segíti a gyógyulni vágyókat határainkon belül és azon túl.

Hogyan fejti ki hatását a Sensolite fényágy?

A polarizált fény a kezelések alatt behatol a bőrfelszín alá, és eléri a kapilláris ereket. Hatására megnő a vörösvértestek oxigén- megkötő képessége és javul a vérkeringés. Vizsgálatok alátámasztották, hogy a polarizált fény mozgósítja az immunitásért felelős fehérvérsejteket is, így javítva a szervezet védekezőképességét. A kezelés időtartama alatt a teljes keringő vérmennyiség részesül a polarizált fény serkentő hatásában, melyet a vér összetevői juttatnak el a szervezet minden sejtjéhez, szervéhez és szervrendszeréhez. Így válik a hatás a teljes szervezetet érintővé.

 

 

 

Mire érdemes használni a Sensolite fényterápiát? 

Leggyakrabban betegségek megelőzésére, immunerősítésre, koncentrációs képesség, fizikai és szellemi teljesítőképesség növelésére, valamint krónikus fáradtság ellen.  

A Sensolite terápia az alábbiakban fejthet ki jótékony hatást:

 

Felső légúti megbetegedések  

Teljesítőképesség növelés 

Krónikus fáradtság enyhítése 

Allergia  

Mentális egyensúly  

Sportsérülés  

Égési sérülés  

Ekcéma  

Sebgyógyulás  

Változókor tüneteinek enyhítése  

Rehabilitáció  

Reumatikus panaszok

Belső szervi panaszok

Bőrproblémák

Műtét utáni rehabilitáció

Immunerősítés

Kismamák regenerálódása, tejelválasztás növelése

Méregtelenítés

A felnőttek számára javasolt 20 perces kezeléseket heti 2-3-szori rendszerességgel célszerű felvenni, a kúra végén pedig heti 1-2 fenntartó kezelést vállalni.   

 

Hivatkozások

1. Fenyő M., Lengyel I. (1995) Report about certain biochemical (in vitro) effects of the polarised light treatment (Research Report)

2. Kubasova T., Fenyő M. (1988) Investigations on biological effect of polarized light. Photochemistry and Photobiology, 48, 505-509

3. Kubasova T., Fenyő M. (1995) Effect of visible light on some cellular and immune parameters. Immunology and Cell Biology, 73, 239-244

4. Szenci O., Fenyő M. Effect of polarized light on the morphology of spontaneous tumors of dogs through extracorporeal exposure of their blood. (Sent for publication to the Veterinary Record, London, UK)

A Sensolite polarizáltfény – terápiás eszköz az Egészségügyi Minisztérium (Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának) pozítiv szakmai-etikai véleményével rendelkezik.

 

Ellenjavallatok

lázas állapot (>38 ℃);

igazolt dekompenzált hypertonia, illetve helyszínen mért kezeletlen160/100 Hgmm feletti vérnyomás;

bipoláris betegség mániás szakasza;

epilepszia;

terhesség;

folyó kemoterápiás kezelés aktív szakasza (amíg a citosztatikum a szervezetben van);

szisztémás immunszupresszív kezelés;

fényérzékenyítő gyógyszerek szedése;

aktuálisan fennálló rosszindulatú hematológiai betegség;

alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság;

 

   

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu