Mi a Sensolite fényágy

A Sensolite -országos gyógycentrum hálózatban elérhető egyedülálló egészségügyi szolgáltatás- olyan orvostechnikai eszköz, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható. A polarizált fény, köszönhetően az 1 cm-es behatolási mélységnek, eléri a kapilláris erekben keringő vért. A teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás ággyal (fényágy) mobilizálni lehet a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekező mechanizmusait, a terápia hatására tapasztalataink szerint a szervezetben öngyógyító folyamatok indulnak be, így hatékonyan tudunk fellépni egyes egészségügyi panaszokkal szemben.

 

 

 

Az 1980-as évek elején egy fiatal magyar fizikus, Fenyő Márta és kutatócsoportja felfedezte, hogy a polarizált fény minden élő biológiai rendszeren stimulációs hatást fejt ki, ami a humán alkalmazás esetében jelentős mértékben serkenti a szervezet öngyógyító képességét. Ez elsősorban a polarizált fény sejtregeneráló, sejtműködést javító, harmonizáló hatásával magyarázható.

A feltaláló csapatával kifejlesztette és létrehozta az emberi szervezet kezelésére alkalmas, polarizált fényt kibocsátó lámpát. Az első terápiás készülék a magyar találmány alapján végül Svájcból indult el világhódító útjára, amely azóta orvosok, kórházak, rendelőintézetek, magánrendelők és magánszemélyek nélkülözhetetlen gyógyító eszközévé vált az egész világon. Ezt a gyógylámpát emberek milliói használják nagyon eredményesen. A korábban gyártható, polarizált fényt kibocsátó fényforrásokkal egy adott időpontban csak korlátozott felületeken lehetett eredményes kezelést végezni. Ezeket is nagyon sikeresen alkalmazták különféle bőrproblémák, sebek, ízületi gyulladások, sportsérülések, fejbőr- és hajproblémák esetében.

  

 

 

Az eddigi kutatások és eredmények fényesen bizonyították, hogy a lokális kezeléseken felül óriási új lehetőségek nyílhatnak meg a polarizáltfény-terápia előtt. A látványos lokális gyógyulások hátterében ugyanis a polarizált fény immunerősítő, vérkeringést fokozó, a sejtek oxigénellátását javító hatása áll, amely az utóbbi évek felismerései alapján most már egyetlen, viszonylag rövid időtartamú kezeléssel az emberi test teljes felületére kiterjeszthető, ezáltal a biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez és pozitív módon befolyásolja azok működését.

Az egész testfelület kezelésekor a polarizált fény – köszönhetően a körülbelül 1 cm-es behatolási mélységnek – a kapilláris ereken keresztül azonnal eléri a véráramot, így a vérkeringés segítségével a biológiai serkentő hatás is gyorsan jut el az emberi szervezet összes sejtjébe, létfontosságú szerveibe – például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesékbe, a belső elválasztású mirigyekbe, stb. -, és így fejti ki globális hatását annak teljes működésére.

 

 

Melyek a teljes testfelület kezelésének jótékony hatásai? 

A polarizált fénnyel elvégzett in vitro kutatások szerint jelentős mértékben erősíti az immunitásért felelős sejtek aktivitását, stabilizálja a vörösvérsejtek falát, valamint fokozza azok oxigénmegkötő és -megtartó képességét.(1)

Az emberi szervezetben percről percre keletkező több millió hibás – később komoly betegségekért, rosszindulatú elváltozásokért felelős – sejt felismerésében és leküzdésében főszerepet játszó T-lymphociták, az elvégzett in vitro kutatások alapján a polarizáltfény-kezelés hatására jelentős mértékben aktivizálódnak, és ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését tehetik lehetővé, illetve elősegíthetik, gyorsíthatják a már kialakult betegségek leküzdését.

Az elvégzett in vitro kutatások eredményeként a vörösvérsejtek megnövekedett oxigénfelvevő és -megtartó képessége által minden egyes sejthez, szervhez és szervrendszerhez több jut az éltető oxigénből, és ez az izomzat, illetve a létfontosságú szervek számára hatékonyabb fejlődést és működést tesz lehetővé. Összességében elmondható, hogy a teljes testfelület polarizáltfény-kezelésével az egész szervezetben jelentős immunerősítő hatást lehet elérni. (2, 3, 4).

 

 

 

Hivatkozások
1. Fenyő M., Lengyel I. (1995) Report about certain biochemical (in vitro) effects of the polarised light treatment (Research Report)
2. Kubasova T., Fenyő M. (1988) Investigations on biological effect of polarized light. Photochemistry and Photobiology, 48, 505-509
3. Kubasova T., Fenyő M. (1995) Effect of visible light on some cellular and immune parameters. Immunology and Cell Biology, 73, 239-244
4. Szenci O., Fenyő M. Effect of polarized light on the morphology of spontaneous tumors of dogs through extracorporeal exposure of their blood. (Sent for publication to the Veterinary Record, London, UK)
A Sensolite polarizáltfény – terápiás eszköz az Egészségügyi Minisztérium (Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának) pozítiv szakmai-etikai véleményével rendelkezik.

A Sensolite az Európai Unióban hivatalosan bejegyzett orvostechnikai eszköz. Az eljárás hatékonysága különböző betegségek kezelésében nem csak tapasztalati eredményeken alapul, hanem a hagyományos orvoslásban tudományosan igazolt, tanúsítvánnyal elismert evidencia.

 

Ellenjavallatok
lázas állapot (>38 ℃);
igazolt dekompenzált hypertonia, illetve helyszínen mért 160/100 Hgmm feletti vérnyomás;
bipoláris betegség mániás szakasza;
epilepszia;
terhesség;
folyó kemoterápiás kezelés aktív szakasza (a citosztatikum a szervezetben van);
szisztémás immunszupresszív kezelés;
fényérzékenyítő gyógyszerek szedése;
súlyos, kezeletlen szívritmus zavar;
szemnyomás fokozódása;
aktuálisan fennálló rosszindulatú hematológiai betegség;
kórosan emelkedett vérlemezkeszám;
alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság;
pupillatágító gyógyszerek használata esetén kizárólag védőszemüvegben.

 

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu