Orvosi szakvélemények

Prof. Dr. Falus András

“Két orvosegyetemi intézet együttműködésével korábban a lineárisan polarizált fény (LPL) hatását hasonlították kontroll (kontroll diffúz-fény DL) hatásához in vitro sejttenyészeteken. Megállapították, hogy a mononukleáris fagocita sejtek (monociták) interleukin-6 termelését jelentősen gátolja az LPL, szemben a DL hatásával1. Az interleukin-6 kulcsszerepet játszik a gyulladás szabályozásában, és ez az in vitro eredmény már sejtette a polarizált fény gyulladás gátló hatását. A lefolytatott immunológiai és genomikai kutatás során in vivo, Sensolite teljes test polarizációs fény megvilágítás után vizsgálták lymphociták génexpressziós mintázatát a teljes emberi (GWAS) genom szintjén. Allergiás gyerekek és egészséges felnőttek kezelésében a polarizáltfény-terápiáját követően, jelentős génexpressziós változásokat tapasztaltak immunológiai és gyulladásos paraméterekben. Az első génexpressziós eredmények a lymphociták teljes genom expressziója szintjén több a gyulladásos sejtek mozgását serkentő kemokin szignifikáns és reprodukálható csökkenésére utaltak. Emellett jelentősen emelkedett minden esetben egy leukotriéneket bontó enzim (CYP4F2) génexpressziója is. Mindkét változás jelentős anti-inflammatorikus hatásra utal. Ennek megfelelően a klinikai indikációk közé számos olyan betegség is besorolható, amelyek krónikus gyulladással járnak. A kutatás Prof. Dr. Falus András akkreditált laboratóriumában történt a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetében. Az allergiás gyerekek klinikai vizsgálata Dr. Madarasi Anna PhD. főorvos irányításával történt a Szent János Kórház Észak-Budai Egyesített Kórházában.”

Prof. Dr. Falus András
biológus, az MTA tagja,

a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt és Immunbiológia Intézetének igazgatója és tanszékvezető tanára.

A Magyar Immunológia Társaság és az MTA Immunológiai Bizottságának elnöke. Széchényi-díj, Neumann János-díj, J.B. West Award-díj Kesztyűs Lóránd Emlékérem, “Az év tudósa”- Díj díjazottja.

 

 

Prof. Dr. Kárpáti Pál


A polarizált fény gyógyító, serkentő hatása belgyógyászati betegségekben.

A teljes testfelület kezelésére alkalmas Sensolite polarizált fény terápiát a belgyógyászati betegségek egész sorában lehet hatásosan alkalmazni. A belgyógyászati betegségek megelőzése és gyógyítása során minden esetben azt a jelenséget hasznosítjuk, hogy a Sensolite kezelés folyamán, a polarizált fény eléri a kapilláris erekben keringő vért, ezáltal az összes fehérvérsejtet illetve vörösvérsejtet. Az immunitásért felelős fehérvérsejtek aktivizálódnak, a vörös vérsejtek képessé válnak több oxigén megkötésére és szállítására. Ezek a hatások a vérkeringés által el tudnak jutni a teljes szervezet összes sejtjéhez, életfontosságú szervéhez, ahová egyébként a fény maga nem juthatna el. Az alkalmazás sok esetben orvosi ellenőrzés mellett kell, hogy történjék és természetesen, ahol szükséges nem nélkülözhető az indolkolt gyógyszeres kezelés.

Vírusos és bakteriális fertőzések esetében, bizonyítottan erősíti az immunológiai folyamatokat, preventív hatása mellett a már elszenvedett betegség gyógyulási időtartamát lerövidíti, minthogy jelentősen gyorsítja a betegség utáni rehabilitációt.

Szív és érrendszeri betegségekben a polarizált fény hatása úgy érvényesül, hogy a szívbe, az erekbe a keringés által eljuttatott többlet oxigén rugalmasabbá teszi az érfalakat, egészségesebbé a szöveteket, ezáltal segíti a szív, a tüdő és a többi életfontosságú szerv működését. Természetesen ugyanez vonatkozik az agy, vagy a végtagok érrendszerére is, tehát az agyban, vagy a végtagokban elhelyezkedő meszesedő, vagy beszűkült erek rugalmasabbá válnak, így az agyi érelmeszesedés, érszűkület okozta problémák is előnyösen befolyásolhatók a polarizált fény segítségével.

Műtétek után hatása kettős, egyrészt gyorsítja a sebek gyógyulását, másrészt javítja a betegek általános állapotát, hangulatát, a gyógyulásba vetett hitet. Gyorsan csökkenti a fájdalom érzetet, ennek köszönhetően a mozgásban való korlátozottság is gyorsan javul. A több és fájdalom nélküli mozgásnak köszönhetően viszont javul a műtét helyének vér illetve többlet oxigénnel való ellátottsága, és ez a körkörös folyamat jelentős mértékben gyorsítja a gyógyulást.

Fontos szerepe van a mozgásszervi betegségek, egyes bőrbetegségek, idegrendszeri betegségek gyógyításában is. Ez részben a gyulladást csökkentő hatással, részben az immunologia folyamatok serkentésével magyarázható.

Prof. Dr. Kárpáti Pál
az orvostudományok kandidátusa
belgyógyász-, kardiológus szakorvos, címzetes egyetemi tanár
Fellow of the European Cardiology Society

 

 

Dr. Knoll Zsolt


Fenyő Márta megkeresésére változatos kórismékkel számos beteget küldtem a Sensolite polarizáltfény-terápiás ágy tesztelése céljából.

A betegek szóbeli és írásos beszámolója, valamint saját vizsgálataim alapján elmondható, hogy a tapasztalatok a Sensolite készülékkel nagyon jók csonttörés röntgennel igazolt átépülésében, rheumatoid artritisz fellángoló fázisában a klinikai tünetek és a fájdalom csökkentésében, vírusos fertőzés lefutásának időbeli meggyorsításában, pszoriázis fellángoló fázisának csillapításában, klinikailag igazolt, elhúzódó lábszárfekély gyors behegesítésében (negyedre csökkentett időtartam), ínhüvelygyulladás gyógyulási időtartamának felére csökkentésében.

 

 

Dr. Madarasi Anna


A polarizált fényterápia gyakorlati alkalmazása a gyermekgyógyászatban: A gyermekkorban történő kezelésnél elsősorban azt kell kihangsúlyozni, hogy a kezelés biztonsággal használható akár újszülött kortól is.

Természetesen itt is érvényesül az az általános elv, hogy a betegség minél koraibb szakaszában kezdjük a kezelést, az annál hatásosabb lesz. Az eddigi tapasztalatok alapján a következô kórképekben láttunk jó eredményeket: – bőrgyógyászat: atópiás dermatitis, ekzema, acne conglobata, acne vulgaris, sebek gyógyulása, hegek felszívódása, hajhullás – allergológia: szénanátha, asztma, ételallergia – endokrinológia: menses zavarok, kóros elhízás, pajzsmirigy alulműködés – általános gyermekgyógyászat: ismétlődő légúti fertőzések, hörghurut – gégészet: arcüreggyulladás – neurológia, rehabilitáció: oxigénhiányos állapot miatt kialakult izomtónus eloszlási zavarok.

Dr. Madarasi Anna PhD.
főorvos, gyermekgyógyász, allergológus, pulmonológus,
a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai orvosigazgató helyettese,
Gyermekpulmonológiai Szakrendelés vezető

 

 

Dr. Békési Cyprián 

 

 

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu