Telefonos ügyfélszolgálat: + 36 1 345-1556

Hitek és tévhitek a Flabélos-ról

Egyre több helyen lehet olvasni a Flabélos-ról. Itt most olyan dolgokról is írunk, amiről másutt még nem nagyon esett szó. A különböző fórumokon elenyésző volt a negatív hozzászólások száma,a hozzászólók többsége nagyon is pozitív véleményt fogalmazott meg a tréningpad használatáról. Vendégeink kérdései alapján gondoltuk azt, hogy érdemes lenne néhány tévhitet eloszlatni, pár dolgot pedig kiemelni…

 

Újabb fogyókúrás csodaeszköz?
NEM, ellenben hatékonyan segíti a fogyást, sok egyéb hasznos tulajdonsága mellett. A legtöbben fogyás és alakformálás céljából kezdik el használni,azonban ez nem jelenti azt,hogy a Flabélos lenne a fogyni vágyók Mekkája…A fogyás „képlete” egyszerű:ha a szervezet hosszabb időn keresztül több kalóriát éget el,mint amennyihez hozzájut,ún. kalóriadeficit jön létre,és elindul a súlycsökkenés. Mégpedig azért, mert a szervezet működéséhez szükséges kalóriamennyiséget nem fedezi a bevitt táplálék, így a zsírraktárakat kezdi kiüríteni, és az elégetett zsírból fedezi a különbséget. Viszont szervezetünk mindig alkalmazkodik az új körülményekhez, főleg a „vészhelyzethez”! Pl. egy drasztikus diétához. Ilyenkor testünk takarékra teszi magát, lelassítja az anyagcserét, másrészt (a legnagyobb kalóriafelhasználó részeinket)az izmokat kezdi először leépíteni…Így hízik vissza szinte mindenki,miután befejez egy ilyen”turbó kúrát”,és visszatér korábbi életvitelére. Mert a normál mennyiségű kalória a fogyókúra hatására lecsökkent izomzatnak már sok, így a szervezet eltárolja zsír formájában. Ez egy ördögi kör… Ezért érdemes a másik oldalt,a szervezet kalóriafelhasználási igényét növelni. Mert az izmok működtetéséhez kell a legtöbb energia, ha fokozott az izomműködésünk (pl.elkezdünk sportolni,vagy flabélos-t használni)akkor a korábbi kalóriabeviteli szint megtartása mellett van esélyünk a fogyásra is.

 

Flabélos és az étkezés
Aki az elmúlt 1-2 évben a normál életvitele mellett tartotta a súlyát, az a Flabélos tréningekkel az étkezési módjának megváltoztatása nélkül is képes lehet fogyni. Ebben csoda nincs, azonos kalóriabeviel mellett növeli a kalóriafelhasználást, ezért fogy. Akik azonban az elmúlt 1-2 évben (is)fokozatosan szedték fel a kilókat úgy,hogy táplálkozási szokásaik nem változtak,-a Flabélos-szal étrendi változtatás nélkül maximum annyi fog történni,hogy az illető nem hízik tovább!A Flabélos önmagában nem csodaszer. A „hány alkalom után fogok fogyni?”vagy „ha veszek egy 10 alkalmas bérletet, hány kilót tudok leadni?” kérdésekre nem lehet konkrét választ adni. Vissza lehetne kérdeznünk,hogy „a konditeremben mit mondtak,hányszor kell elmennie ahhoz,hogy csinosodni kezdjen?”,Vagy”10 alkalmas futópadozás után hány kiló fogyást jósoltak?”. A Flabélos remek kiegészítője lehet a edzőteremnek és egyéb sportoknak is. Kényelmes módja annak, hogy valaki elkezdjen végre valamilyen testmozgást végezni, továbbá időhiánnyal küszködő embereknek is kiváló választás. Egy elérhető eszköz azok számára szintén, akiknek a normál sporttevékenység akármilyen okból is, de megerőltető. A Flabélos rendkívül jó hatásfokkal segít műtétek utáni rehabilitációban, idős emberek korlátozott mozgási lehetőségeiben. A nagyobb túlsúllyal rendelkezők számára is talán az egyetlen lehetőség arra, hogy fokozatosan és biztonságosan tudjanak súlyt csökkenteni.

 

Hetente hányszor?
Alakformáláshoz, fogyáshoz minimum heti 3-4 alkalom, míg a meglévő kondíció megtartásához heti 2–3 alkalom ajánlott. Vendégeink jelentős része napi rendszerességgel jár-, hét napból hatszor, mert 10 vagy 20 perc nem sok idő,-és munka előtt felrázza, fitté teszi őket a napra,míg munka után átmozgatja a sokat ült vagy állt végtagokat.

 

10 vagy 20 percre van szükségem?
Az alap 10 perc is kellő mennyiségű izommunkát eredményez, nagyobb túlsúly esetén, vagy idősebbeknél, illetve rehabilitációnál sok is lenne egyszerre a 20 perc! Azonban a 20 perc „Flabi” nem vesz el sok időt az életünkből,viszont még jobban megmozgatja az izmokat. Azt, hogy kinek hány alkalom Flabélosra van szüksége a fogyásához, teljesen egyénfüggő. A nap 24 órájából mi csak 10 vagy 20 percet töltünk a vendéggel,így nem tudhatjuk,hogy a nap többi részében mit csinál. A tréningpad csak egy része annak a folyamatnak, amit mi életmódváltásnak hívunk. A Flabélost használók általános tapasztalata, hogy 15-20 alkalom után már látható & érezhető a változás testünkön, leginkább a has- fenék – comb területén. Sajnos sok helyen olvashatunk reklámokban helyi fogyásról, zsírégetésről. Ha ez igaz lenne, nem lenne annyi problémás ember. A Flabélos-szal célzottan edzhetők a cellulitisz által sújtott területek, és a lokális zsírlerakódás részei, de ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ezekről, a helyekről fog eltűnni a zsír. Fogyáskor az egész testünkön fogyunk(onnan is ahonnan nem szeretnénk)… A Flabélos az intenzív munka révén erősíti, formálja izmainkat. Feszesebbnek érezzük magunk,és tónusossá válik bőrünk is .A változás főként centikben mérhető,de kilókban is megmutatkozik .Az izomzat nehezebb,mint a zsír,ezért kilóban lassabban lehet mérni a változást. A Flabélost lehet kúraszerűen alkalmazni,pl. műtét utáni rehabilitáció céljából. Amennyiben azonban valaki ténylegesen súlycsökkentés,alakformálás miatt érdeklődik a Flabélos iránt,annak hosszabb távú viszonyra kell felkészülni a géppel és velünk…Bármelyik fitness edző megmondja,hogy nem érünk célt egy kis „Gyúrogatással”,így természetesen egy kis „Flabélozgatással” sem.A „most jövök 2x,jövőhéten nem tudok,de azután héttől majd talán megint” -sajnos itt sem működik.,illetve nem túl eredményesen…

 

Ígéretek helyett…
Amint ez kiolvasható, mi nem szeretnék senkit sem hitegetni,a Flabélos hatékonyságával kapcsolatban. A gép már több helyen is bizonyított, de mindig volt egy másik szereplő is a felhasználó,aki tudta,hogy a Flabélos az eredmény 50%-átadja,a másik 50%-ot Önöknek kell biztosítani azzal,hogy hogy nem várnak 5-10 alkalomtól csodát. Az viszont biztos, hogy 5-10 alkalom is-megfelő táplákozás mellett –meg tudja mutatni a változás irányát.

Ha szeretne tenni valamit Ön is ennek érdekében,keresse fel egészségcentrumunkat!

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu