Allergia csomag

Az allergia a szervezet kóros reakciója olyan anyagokra, melyek egyébként nem károsak a szervezetre. Az ún. nyugati típusú életforma terjedésével az allergiás megbetegedések száma folyamatosan növekszik. Magyarországon a lakosság közel fele szenved valamilyen allergiás betegségben.

Leggyakoribb allergiás betegségek: szénanátha, allergiás kötőhártya gyulladás, asztma, csalánkiütés, ekcémák egyes formái.

A tünetek a kiváltó allergéntől függően szezonálisan vagy egész évben fennállhatnak.

 

A tapasztalatok alapján a Sensolite egésztest polarizáltfény-kezelés alkalmazásával:

a. a kezelések hatására a fennálló allergiás tünetek teljesen megszűnhetnek
b. az ismételten jelentkező allergiás tünetek sokkal enyhébbek lesznek, mint a kezelések előtt
c. könnyebben elviselhetőbbé és rövidebbé válik a kritikus időszak
d. a szedett gyógyszerek dózisa csökkenthető, esetenként a gyógyszerelés teljesen elhagyhatóvá válik

 

 

A kezelés eredményességével kapcsolatban ha valaki tudja, hogy érintett lesz a tavasszal és nyár végén jelentkező légúti allergiaszezonban, akkor érdemes a kritikus időszak előtt 1 hónappal elkezdeni a kúraszerű terápiát és a kezeléseket a kritikus időszak alatt is célszerű folytatni. Ezt a gyakorlatot alkalmazva több, sok éve pollenallergiában szenvedő pácienseink arról számoltak be, hogy az allergiaszezon során a tünet együttesből szinte semmit sem, vagy alig tapasztaltak. Más páciensek arról referáltak, hogy bár megjelentek a tünetek, azok sokkalta enyhébbek voltak, mint az előző évek során.

Igen pozitív páciens tapasztalatokra tettünk szert az ételallergia vonatkozásában is. Olyan emberek, akik éveken át nem fogyaszthattak egyes élelmiszereket, mert ismétlődő vagy tartós gyomor-bélrendszeri panaszaik voltak: hányás, hasmenés, vagy emésztési problémák: puffadás, teltségérzés és hasfájás. Néhány hetes rendszeres kezelés ezeket a problémákat megszüntette. Pácienseink elmondása szerint a fenntartó kezelés eredményeként a mindennapjaikban is minőségi változás állt be.

Egyes esetekben a fémre érzékenyen reagáló allergiás bőrtünetek megszűnését is a tapasztaltuk Sensolite fénykezelésnek köszönhetően.

 

I. Az orvos véleménye
Gyermekek és felnőttek esetében egyaránt beszélhetünk szezonalitásról. Gyógycentrumunkban, akik már korábban is tapasztalták a polarizáltfény-terápia hatását és tudják, hogy például március végétől kezdődik a szezon, már február elején eljönnek és elkezdenek egy 15 alkalmas feltöltő terápiát, melynek letelte után hetente kétszer még eljönnek kezelésre a kritikus időszak végéig. Előfordul, hogy a kezeléseket gyakoribbá kell tenni a levegőben található allergének mennyiségétől függően, hiszen ilyenkor a tünetek súlyosabban jelentkeznek. Közel két év távlatából az a tapasztalatunk, hogy az allergiás páciensek havonta egyszer akkor is eljönnek, amikor éppen nincs allergia szezon. Minden évben akadnak olyan allergiások is, akik akkor jönnek el a Sensolite-ba, amikor tüneteik megjelentek, ilyenkor hetente legalább 4 kezelést javaslunk, de sokszor eleinte a mindennapos kezelés bizonyul hatékonynak, így a tünetek enyhülése után a kezelések számát is ritkítani lehet. A kritikus időszak alatt végig járnak terápiára. Ilyen esetekben a pácienseinknél tünetek jelentős enyhülését tapasztaljuk, de akár teljesen tünetmentessé is válhatnak. Táplálkozással összefüggő allergiás betegeket is kezeltünk, ők elsősorban gyerekek, akiknél különböző bőrkiütések jelennek meg, majd eltűnnek, és újra visszatérnek. Egy feltöltő kúra után ezek a problémák többnyire teljesen megszűnnek, a gyerekeket legalább heti egy vagy kétheti rendszerességgel fenntartó kezelésre szüleik visszahozzák a panaszmentes állapot fenntartása céljából. Azt látjuk, hogy akiket már egyszer meggyőzött a Sensolite, már tudatosan készülnek a szezonra. Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény-terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény-terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a légzőrendszer betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 20,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

 

II. Páciensek tapasztalatai
„Szezonális pollenallergia (fű,fa, búzafélék stb.) utáltatja velem a legszebb évszakokat gyermekkorom óta. A tünetetek (szénanátha, gyulladt szemek, fájdalmasan duzzadt nyirokmirigyek, levertség, az ezekkel járó szorongás) változó intenzitással közel fél évig tartanak. A tíz kezelésnek még az elején tartok, de már az első alkalom után éreztem, hogy valamitől lényegesen jobb a közérzetem, a második után tapinthatóan megszűnt a nyirokcsomók duzzanata, a szénanátha jelentősen mérséklődött, a harmadik után már a magas pulzusszámom a normális felé tendált, s lényegesen jobb erőben érzem magam. A tapasztaltak okán gyógyszerektől és a szkepticizmusomtól a kezelések hatását illetően, érzékeny búcsút készülök venni. Hiteles emberek egy világklasszis találmány mögött, engem már nem kell meggyőzni. Köszönöm!”E.

 

 

„Nyáron váltottam munkahelyet, meglehetősen sok munka szakadt rám már az első hetekben és már előre féltem az allergiaszezontól, mert évek óta visszaesik ilyenkor a munkateljesítményem. A céghez közel van egy Sensolite Gyógycentrum, oda kezdtem járni heti 3 alkalommal. A biztonság kedvéért 2 hónapig minden héten 3 kezelésre feküdtem be, nálam egyáltalán nem jelentkeztek tavaly a tünetek, amit csakis a Sensolite ’számlájára írok’, hiszen semmi mással nem próbálkoztam. Biztosan idén is járni fogok a terápiára!” R. A.

 

„Teljesen szkeptikus voltam a Sensolite-tal kapcsolatban, de mivel ajándékba kaptam a bérletet, gondoltam, nem sértem meg a páromat és kipróbálom. Az 5. alkalom után még nem éreztem semmit, ezért be is akartam fejezni, de az asszisztensek jó érzékkel rábeszéltek, hogy folytassam. Pont jókor, mert a hatodik kezelésnél jött a forduló, akkor kezdtem érezni a hatását! Miután lejártam a 10 alkalmat, még vettem egy bérletet, így alig voltak tüneteim az allergiás időszakban.” B. K.

 

„4 és 6 éves lányaink amennyire várták a tavaszi napsütést, mi annyira is tartottunk tőle, de már csak múlt időben. Tavaly májusban kezdtük használni a Sensolite-ot heti rendszerességgel. Meg is lett az eredménye, kisebbik lányunk allergia nélkül élte meg a korábban nehéz hónapokat, nővére pedig jóval kevesebbszer fulladt. Boldogok vagyunk, hogy rátaláltunk erre a lehetőségre!” Sz. H.

 

„Már a feltöltő kúra alatt az enyhe allergiás tüneteket 1-2 kezelés is majdnem megszűntette. A magas pollenterhelést 3 kezelés minimalizálta, mellette valamilyen gyulladás 2-3 nap alatti gyógyulását is előmozdította gyógyszeres kezelés nélkül. Azóta heti egyszeri kezelés elegendő az allergia tünetek minimális szinten tartásához.”F.E.

 

„Gyermekem 3 éves, tojás- és tejérzékeny, széklete a diéta ellenére is híg volt, sokszor és sokat volt hasmenése, hangulata is ingadozott. Már a harmadik kezelés után étvágya sokkal jobb lett, sőt jóízűen eszik, széklete normális, kedve jó, éjszaka nyugodtan alszik. 9 kezelés után voltak vérvételen, ami teljesen jó értékeket mutatott. Kiegyensúlyozott, aktív, jól alszik.” B.B.

 

„3 éves gyermekem révén jutottam el a Sensolite Gyógycentrumba, ahol a javasolt kúra alatt gyermekem, ételallergiás tünetei teljes mértékben megszűntek. Jómagam a kisfiammal együtt vettem részt a kezeléseken. Alig három hete szültem, már az első kezelés után azt vettem észre, hogy sokat javult közérzetem és fokozódott tejtermelésem, valamint elmúlt ekcémás bőrproblémám. Jó szívvel javaslom mindenkinek!” V.A.

 

III. Terápiás javaslat
A csomagokat a rendelkezésünkre álló igen nagyszámú tapasztalat összesítésével alakítottuk ki, tudományos igényességgel elvégzett kutatások még nem állnak rendelkezésünkre. A Sensolite fényágy nyújtotta terápiás lehetőséget ADJUVÁNS (KIEGÉSZÍTŐ) kezelésként javasoljuk, tehát a hagyományos orvoslás által felkínált medicina MELLETT ÉS NEM HELYETT.

A használat során azonban gyakran előfordul, hogy a fénykezelésnek köszönhetően oly mértékben javul a páciens problémája, hogy kezelőorvosa a különféle vizsgálati leletek alapján jelentősen csökkenti, sőt esetenként elhagyja a gyógyszeres kezelést.

 

Terápiás javaslat allergiás tünetek megelőzésére és az allergiamentes állapot fenntartására: (Felnőtt, junior, gyermek)


Amennyiben kb. 1 hónappal az allergiaszezon beindulása előtt, megelőzési céllal kezdi el a kezelést a páciens, az alábbi dozírozást javasoljuk!

 

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét
3 3 3 2 2 2

 

 

Figyelem! Lehetőség szerint tartsuk fenn a folyamatosságot!

 

Terápiás javaslat kritikus időszakban az allergiás tünetek enyhítésére: (Felnőtt, junior, gyermek)

 

1.hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét
5 4 3 3 3 2 2

 

Fenntartó kezelések az allergiaszezon végéig: (Felnőtt, junior, gyermek)


Azon pácienseknek javasoljuk a „Fenntartó csomagunkat”, akik már legalább egy kúrát felvettek a Sensolite Gyógycentrumban és a jó eredményt szeretnék továbbra és hosszasan fenntartani. A csomagban ajánlott kúra igény szerint ismételhető!

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét 8. hét
2 2 2 2 2 2 2 2

 

 

Terápiás javaslat étel és kontaktallergia megszűntetésére: (Felnőtt, junior, gyermek)

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét
3 3 3 2 2 2

 

 

 

Fenntartókezelések az eredmény fenntartására: (Felnőtt, junior, gyermek)


Azon pácienseknek javasoljuk a „Fenntartó csomagunkat”, akik már legalább egy kúrát felvettek a Sensolite Gyógycentrumban és a jó eredményt szeretnék továbbra és hosszasan fenntartani. A csomagban ajánlott kúra igény szerint ismételhető!

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét 8. hét
2 2 2 2 2 2 2 2

 

Aktuális csomagárainkról érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső Sensolite Gyógycentrumban!

 

Az általunk ajánlott kezelési gyakoriság már eredményt hoz, de ha Páciensünk úgy érzi, hogy gyakrabban szeretné igénybe venni a Sensolite fényterápiát, lehetősége van rá a Gyógycentrumban történt konzultációt követően. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet, hogy tekintettel a fényterápia szervezetre gyakorolt energizáló hatására, némely esetben felpörgeti a szervezetet, ezért előfordulhat, hogy a túlzott mennyiségű fénykezelés alvási problémákat okozhat. Továbbá ilyen esetekben javasoljuk, hogy a fényterápiát ne az esti, a lefekvés előtti órákban vegye igénybe, hanem inkább reggel vagy délelőtt. Ha este vagy éjszaka kell aktívnak lennie, akkor az igénybevétel előtt érdemes felkeresni a Sensolite Gyógycentrumot.

 

Jelen csomagajánlatban található információk a SENSOLITE eszköz indikáció szerinti használata során a betegek, illetve kezelőorvosaik által tapasztalt, dokumentált szubjektív észlelésen alapuló olyan beszámolókon alapulnak, mely beszámolókban a betegek, illetve kezelőorvosaik részben olyan pozitív hatásokról is említést tettek, melyek a jelenleg hatályos jogszabályok szerint nem képezik az eszköz hatóságilag engedélyezett indikációs területeit.

 

*A jelen csomagajánlatban szereplő – beteg-, illetve orvosi tapasztalatokon alapuló – információk jelenleg nincsenek klinikai kutatási eredményekkel alátámasztva – így jogszabály szerint nem minősül bizonyítottnak a kezelés gyógyhatása a csomagajánlatban megjelölt területeken – de alkalmasak lehetnek a jövőben elvégzendő kutatások irányának megalapozására.

A csomagajánlatban felsorolt jótékony hatások a fentiek alapján tájékoztató jellegűek, a kezelések hatása egyénenként eltérést mutathat. Kiegészítő kezelésként történő alkalmazása előtt, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával. A SENSOLITE eszköz igénybevétele nem helyettesíti az orvos által előírt konzervatív terápiás kezeléseket, gyógyszereket.

 

Kérjük, hogy a kezelés igénybevételére irányuló döntését a fentiek alapján hozza meg.

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu

 

Kezelés közben