Belső szervek panaszai*

Belgyógyászati, és gasztroenterológiai panaszokban szenvedők számára is javasoljuk a rendszeres polarizáltfény-kezelést. A különféle gyomor és bélproblémák jelentős része pszichoszomatikus alapokon nyugszik. Van azonban a polarizáltfény-terápiának egy direkt sebgyógyító, hámosodást elősegítő és gyulladást gátló hatása is. Tehát a rendszeres Sensolite fényterápia részben a pozitív irányú pszichés változásoknak köszönhetően, részben pedig a sérült nyálkahártya-felületek gyógyításának, valamint a gyulladásgátlásnak köszönhetően a legtöbb esetben segített a gyomor és bél gyulladásos-fekélyes helyzeteikben. Jó tapasztalataink vannak Chron betegek, irritábilis bél szindrómában szenvedők, valamint gyomorfekélyes páciensek esetében is.

 

 

 

 

I. Az orvos véleménye
„Vannak az általános panaszokkal érkező vendégek, akik az étvágytalanság, levertség, bizonytalanság, gyengeség, emésztési zavarokkal járó betegségek miatt keresik fel a Gyógycentrumot. Esetükben 10-15 kezelés után valószínűleg azért szűnnek meg a panaszok, mert a szimpatikus és vegetatív idegrendszer egyensúlyát állítja vissza a Sensolite, ezáltal a stressz, a kimerültség miatti kóros élettani folyamatok, és a nem megfelelő emésztés miatt fellépő problémák javulnak. Ahogyan a kezelések hatására erősödik az immunrendszer, a szervezet energikusabb lesz, ezzel egyidejűleg a különböző vegetatív panaszok (ingerlékenység, verejtékezés, szapora szívverés) is megszűnnek. Arról számoltak be a páciensek, hogy alvásuk minősége is javul – ha időben nem is hosszabb, de mélyebb alvást eredményezve – így tudja a szervezet igazán kipihenni magát – az életfolyamatok jobban működnek. Volt olyan fiatal, 30 év alatti betegünk is, akiknél a szaporább szívverés otthon vagy nyugalmi állapotban is jelentkezett. Az ilyen típusú tünetek nem szervi elváltozás eredményei, hanem az idegrendszer kimerültsége, a fáradtság okozzák, de a Sensolite kezelések hatására az ilyen típusú problémák is elmúlnak. Volt olyan betegünk is, akinek pajzsmirigy cisztájánál követtük nyomon a terápia hatását,: fél év rendszeres kezelés után megúszta a tervezett műtétet, azóta is csak kontrollra jár, a problémái megszűntek. A változó korral együtt járó belgyógyászati-nőgyógyászati panaszok, mint a hőhullámok, verejtékezés, az arcbőr kipirulása is jelentős mértékben csökkenthető a Sensolite-tal.” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos.

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján az egyes belgyógyászati kórképek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban több, mint 10,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

 

II. Páciensek tapasztalatai
„Évek óta szenvedek IBS-ben. Több műtétem volt tavaly, sztómám van. A hasi fájdalmakon kívül, ennek az állapotnak az elfogadása is gondot okozott számomra. Rendkívül legyengült testi és lelki állapotban voltam. Ezután kerestem fel a városunkban lévő Sensolite Gyógycentrumot. Intenzíven jártam a kezelésekre, jó érzés volt már az első kezelés is, bíztam benne. Néhány hét után jelentősen csökkentek a panaszaim. Fizikailag erősödtem, a gyengeség okozta izzadásom jelentősen csökken és lelkileg is jobban éreztem magam. A házimunka sem esett nehezemre, és két hónap után visszamentem dolgozni. Amikor felkerestem a háziorvosomat megkérdezte, hogy mit szedek, csak annyit mondtam Sensolite-ozni járok. Nem is hallott róla, pedig a várójában láttam meg először a tájékoztatót a fényterápiáról. A gasztroenterológia kontrollom fél év után volt, ahol azt mondta a főorvos úr, hogy a belek állapota feltűnően jó, gondolhatunk az esetleges visszahelyezésre, ő nem kérdezte mit szedek. Rendszeres látogatója vagyok a fényágynak.” P.E.

 

„18 éves gimnazista fiam három éve Crohn beteg. Ez idő alatt jobb és rosszabb periódusokat egyaránt megéltünk. Mikor felkerestük a fényterápiát, a megelőzés volt a cél és inkább az én kedvemért tette meg a fiam, mint magáért. Néhány alkalom után az tűnt fel a családnak, hogy milyen jó kedélyű és energikus a fiúnk. Kevesebbet panaszkodik hasfájásra, pedig az étkezésére mindig figyelt, jobb lett a közérzete. Most már szívesen megy fénykezelésre, mint elmondta egész jó csajok is járnak oda, nem is gondolta volna. Mi pedig arra nem is gondoltunk, hogy eltelik fél év panaszmentesen.” V. Z.

 

„Bélgyulladás tüneteivel (hasmenés, görcsölés, véres széklet) kerültem a Sensolite Gyógycentrumba, ahol minden alkalommal nagyon kedvesen fogadtak és segítőkészek voltak! Addigra már 8 kilót fogytam, mivel egyáltalán nem volt étvágyam, pontosabban nem is nagyon mertem enni. Kb. a hatodik alkalom után sokkal erősebbnek, energikusabbnak éreztem magam, nem voltak már olyan fájdalmaim, mint korábban, szóval nekem nagyon jót tett a kúra! Még szerintem 10-15 kezelésre el fogok menni!” B. A.

 

„Kedves Sensolite! Köszönöm, hogy a későn diagnosztizált csontvelőbetegségemen segítettek! Olyan tüneteim voltak, mint fejfájás, viszketés, rossz közérzet, majd vizsgálatok kimutatták, hogy vörösvérsejt túltermelés van a szervezetemben. Legalább 15-ször voltam a Sensolite-ban, mire már majdnem tünetmentessé váltam, azóta pedig hetente legalább egyszer igyekszem befeküdni a fényágyba. Magamtól találtam rá erre a gyógymódra és úgy érzem, életem egyik legjobb döntését hoztam meg!”R. A.

 

„A tévében 2010 februárjában láttam a Feltalálók című műsort, amiben a Sensolite-ról is szó volt. Arra a gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha a lakóhelyemen is lenne egy ilyen lehetőség. Aztán az egyik ismerősöm a nyár elején megajándékozott néhány kezeléssel, kiderült, hogy a városunkban nyílt egy fényterápiás centrum. Az első két alkalommal a kezelések után heves fejfájásom volt. Megnyugtattak, hogy ez biztos jele annak, hogy reagál a szervezetem a kezelésre és a változások elindultak. Az ajándék kezelések lejártával én is vettem bérletet. Egyre jobb tapasztalataim voltak, elsőként megemlíteném, hogy a közérzetem, teherbírásom jobb lett a tűrőképességem és a toleranciám is sokat javult. A pajzsmirigy túlműködésemre gyógyszert szedtem, két hónap után a véreredmények alulműködő pajzsmirigy értéket mutattak. Az orvosom mondta, hogy hagyjam abba a fénykezelést, én inkább a gyógyszert hagytam el. Másfél éve nem szedek a pajzsmirigyműködésemre gyógyszert, már nem kell, a laborértékeim jók. Tüneteim nincsenek. A menstruációmat is gyógyszeres kezeléssel lehetett csak beállítani, évekig szedtem hormontablettát. Az öt hónap folyamatos fényterápia (heti 2-3 alkalom) alatt elhagytam hormontablettáimat is, bízva abban, hogy eredményes lesz. A következő hónapban 28 napra pontosan menstruáltam, azóta is rendszeres a havi ciklusom. Azt figyeltem meg magamon, ha menstruáció előtt 1-2-3 nappal fekszem be kezelésre, a görcsös hasfájások, fejfájások elmaradnak.” S. K.

 

III. Terápiás javaslat
A csomagokat a rendelkezésünkre álló igen nagyszámú tapasztalat összesítésével alakítottuk ki, tudományos igényességgel elvégzett kutatások még nem állnak rendelkezésünkre. A Sensolite fényágy nyújtotta terápiás lehetőséget ADJUVÁNS (KIEGÉSZÍTŐ) kezelésként javasoljuk, tehát a hagyományos orvoslás által felkínált medicina MELLETT ÉS NEM HELYETT.

A használat során azonban gyakran előfordul, hogy a fénykezelésnek köszönhetően oly mértékben javul a páciens problémája, hogy kezelőorvosa a különféle vizsgálati leletek alapján jelentősen csökkenti, sőt esetenként elhagyja a gyógyszeres kezelést.

 

Terápiás javaslat belgyógyászati panaszok esetén: (Felnőtt, junior, gyermek)

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét
4 3 3 2 2 2

 

 

Fenntartó kezelés: (Felnőtt, junior, gyermek)


Azon pácienseknek javasoljuk a „Fenntartó csomagunkat”, akik már legalább egy kúrát felvettek a Sensolite Gyógycentrumban és a jó eredményt szeretnék továbbra és hosszasan fenntartani. A csomagban ajánlott kúra igény szerint ismételhető!

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét
2 2 2 2 2

 

Aktuális csomagárainkról érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső Sensolite Gyógycentrumban!

 

Az általunk ajánlott kezelési gyakoriság már eredményt hoz, de ha Páciensünk úgy érzi, hogy gyakrabban szeretné igénybe venni a Sensolite fényterápiát, lehetősége van rá a Gyógycentrumban történt konzultációt követően. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet, hogy tekintettel a fényterápia szervezetre gyakorolt energizáló hatására, némely esetben felpörgeti a szervezetet, ezért előfordulhat, hogy a túlzott mennyiségű fénykezelés alvási problémákat okozhat. Továbbá ilyen esetekben javasoljuk, hogy a fényterápiát ne az esti, a lefekvés előtti órákban vegye igénybe, hanem inkább reggel vagy délelőtt.
Ha este vagy éjszaka kell aktívnak lennie, akkor az igénybevétel előtt érdemes felkeresni a Sensolite Gyógycentrumot.

 

*Jelen csomagajánlatban található információk a SENSOLITE eszköz indikáció szerinti használata során a betegek, illetve kezelőorvosaik által tapasztalt, dokumentált szubjektív észlelésen alapuló olyan beszámolókon alapulnak, mely beszámolókban a betegek, illetve kezelőorvosaik részben olyan pozitív hatásokról is említést tettek, melyek a jelenleg hatályos jogszabályok szerint nem képezik az eszköz hatóságilag engedélyezett indikációs területeit.

A jelen csomagajánlatban szereplő – beteg-, illetve orvosi tapasztalatokon alapuló – információk jelenleg nincsenek klinikai kutatási eredményekkel alátámasztva – így jogszabály szerint nem minősül bizonyítottnak a kezelés gyógyhatása a csomagajánlatban megjelölt területeken – de alkalmasak lehetnek a jövőben elvégzendő kutatások irányának megalapozására.

 

A csomagajánlatban felsorolt jótékony hatások a fentiek alapján tájékoztató jellegűek, a kezelések hatása egyénenként eltérést mutathat. Kiegészítő kezelésként történő alkalmazása előtt, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával. A SENSOLITE eszköz igénybevétele nem helyettesíti az orvos által előírt konzervatív terápiás kezeléseket, gyógyszereket.

 

Kérjük, hogy a kezelés igénybevételére irányuló döntését a fentiek alapján hozza meg.

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu

 

Kezelés közben