Égési sérülés

Sok tapasztalat áll rendelkezésünkre az égési sérülésekkel kapcsolatban, de miután a gyógyulás tendenciáját erősen befolyásolja az égési sérülés súlyossága (mélysége és kiterjedtsége) ezért a különféle égési sérülések kezelési protokollját az adott Gyógycentrum orvosának egyénre szabottan kell meghatároznia!

Általánosságban elmondható, hogy az égési sérülések esetében a rendszeres Sensolite kezelés jelentősen gyorsíthatja a hiányzó kötőszövet feltöltődését, valamint a hámosodást. Amennyiben bőr-transzplantációra van szükség, az égett bőrfelület előzetes polarizált fénnyel történő kezelése nagyban segíti a transzplantált bőr megtapadását, valamint azt, hogy ne „lökődjön le” a ráültetett bőr.

 

A friss égési sérülés mindennapos kezelését feltétlenül kerülni kell, tehát égési sérülés esetén heti 3 kezelésnél többet nem ajánlatos felvenni! Az akut fázis lezajlása után minél hamarabb ajánlatos elkezdeni a Sensolite terápiát, mert annak használata jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet.

Az égési sérülések felszíne gyakran felülfertőződik, de a Sensolite fénykezelés megelőzheti az égett felületek bakteriális felülfertőződését, illetve a gyulladt területeken segíti a gyulladás visszahúzódását. Ügyelni kell azonban arra, hogy akut, gyulladásban lévő sebet ne kezeljünk polarizált fénnyel, mert belobbanhat! A gyakorlat azt mutatta, hogy a rendszeres polarizáltfény-kezelés gátolja a keloid kialakulását. A túlzott mértékű, tehát túl gyakran és túl hosszan végzett fénykezelés általában mindig, de égési sérülések esetében különösen kerülendő.

 

 

I. Az orvos véleménye
„A különböző – kémiai vagy fizikai – eredetű égési sérülések kezelésében jó tapasztalatokat szereztünk. Forró vízzel, forró zsírral történt égési sérülések lényegesen rövidebb idő alatt gyógyultak, időben megkezdett kezelés esetén kevésbé fordulnak elő gyulladásos szövődmények, felülfertőződés, valamint jelentősen csökkenthető egyes esetekben a betegek fájdalma. Lázas állapot és/ vagy friss égési sérülés esetén néhány napot ajánlatos várni és csak azt követően ajánlott a teljes test polarizáltfény-terápiás kezelés elkezdése. A beteg minden esetben a kötéssel együtt fekszik be a fényágyba, az égési sebekhez nem nyúltunk, azokat nem kötöztük újra. A sérült terület nagyságától, mélységétől és az égési sérülés súlyosságától függően különböző számban és gyakorisággal érdemes e fényterápiát igénybe venni, de általában másod naponta 15 – 20 alkalommal biztosan ajánlatos a kezelés. Sensolite kezelés mellett gyorsabban és szebben gyógyuló égés okozta bőrelváltozást, égési sebeket láttunk gyermekek és felnőttek esetében is. Nagyon jó hatásúnak bizonyult a teljes test polarizáltfény-terápia olyan betegünknél, aki több mint egy évvel a kezelést megelőzően szenvedett súlyos égési sérülést mindkét comb elülső-belső felszínén és plasztikai műtétre, bőrátültetésre is szorult. A kb. 20 – 25 kezelés után bőre az érintett területen lényeges szebb, kisimultabb lett, az állandó jellegűnek mondható viszkető érzése megszűnt. Tapasztalataink szerint égési sérülésben a Sensolite kezelés hatékonyan egészíti ki, támogatja a betegek speciális szakorvosi kezelését, csökkenti fájdalmukat és a kezelés eredményeként esztétikailag szebben gyógyulnak az érintett bőrterületek.” Dr. Ladányi Erzsébet belgyógyász-nefrológus főorvos

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a bőr és bőralatti szövet betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 35,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

 

II. Páciensek tapasztalatai
„4 éves kisfiam beteg lett, nem mehettünk oviba, ezért én maradtam vele otthon. A konyhában éppen vizet forraltam, ő bent játszott a szobájában, ám hirtelen ötlettől vezérelve utánam settenkedett, és ahogy leemeltem a lángról a vizet, úgy rám ijesztett, hogy a forró víz nyakamon, mellkasomon és karjaimon landolt. Iszonyú fájdalmaim voltak, azonnal kórházban kötöttem ki és azt hittem, legalább 1 hónapra ki fogok esni a munkából. A kórházban hallottam egy betegtársamtól a Sensolite-ról, szerencsémre van is Gyógycentrum a városunkban, így elkezdtem egy terápiát. Az első kezelésektől érzékelhetően csökkent a fájdalmam, és – ha lehet ilyet mondani egy égési sérülésre – gyönyörűen gyógyult, még az orvosom is alig hitte, milyen ütemben jövők rendbe! Egy intenzív terápia után még 5 hétig jártam heti 2 kezelésre, így most már ’csak’ egy rossz emlékként él bennem a baleset.” Cs-né B. Sz.

 

„Emlékeztem arra, hogy tavaly a baráti körünk egyik tagja úgy járt, mint én. Leégés után ő is a fényágyba járt és hihetetlenül gyorsan és szépen javult. Még aznap elmentem a Sensolite-ba, de aznap, mivel nagyon friss volt még az égés, nem engedték, hogy befeküdjek, két nappal később viszont elkezdtem a terápiát és tényleg visszahúzódott az égő pirosság, sőt az volt igazán meglepetés, hogy nem kezdtem el hámlani! Nekem nagyon jót tett a kúra!” D. A.

 

 

III. Terápiás javaslat
A csomagokat a rendelkezésünkre álló igen nagyszámú tapasztalat összesítésével alakítottuk ki, tudományos igényességgel elvégzett kutatások még nem állnak rendelkezésünkre. A Sensolite fényágy nyújtotta terápiás lehetőséget ADJUVÁNS (KIEGÉSZÍTŐ) kezelésként javasoljuk, tehát a hagyományos orvoslás által felkínált medicina MELLETT ÉS NEM HELYETT.

A használat során azonban gyakran előfordul, hogy a fénykezelésnek köszönhetően oly mértékben javul a páciens problémája, hogy kezelőorvosa a különféle vizsgálati leletek alapján jelentősen csökkenti, sőt esetenként elhagyja a gyógyszeres kezelést.

Standard terápiás javaslat heti bontásban: (FELNŐTT, JUNIOR, GYERMEK)

 

Az egyénre szabott terápia érdekében feltétlenül szükséges a Sensolite Gyógycentrum orvosával konzultálni!

 

Fenntartó csomag


Azon pácienseknek javasoljuk a „Fenntartó csomagunkat”, akik már legalább egy kúrát felvettek a Sensolite Gyógycentrumban és a jó eredményt szeretnék továbbra és hosszasan fenntartani. A csomagban ajánlott kúra igény szerint ismételhető!

 

Terápiás javaslat heti bontásban: (Felnőtt, junior, gyermek)

 

                   
1. hét 2.hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét 8. hét 9. hét 10. hét
2 2 2 2 2 2 2 2 2 2

 

 

Aktuális csomagárainkról érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső Sensolite Gyógycentrumban!

 

 

Terápiás javaslat heti bontásban: (Felnőtt, junior, gyermek)

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét 8. hét 9. hét 10. hét
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

 

 

Aktuális csomagárainkról érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső Sensolite Gyógycentrumban!

 

Az általunk ajánlott kezelési gyakoriság már eredményt hoz, de ha Páciensünk úgy érzi, hogy gyakrabban szeretné igénybe venni a Sensolite fényterápiát, lehetősége van rá a Gyógycentrumban történt konzultációt követően. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet, hogy tekintettel a fényterápia szervezetre gyakorolt energizáló hatására, némely esetben felpörgeti a szervezetet, ezért előfordulhat, hogy a túlzott mennyiségű fénykezelés alvási problémákat okozhat. Továbbá ilyen esetekben javasoljuk, hogy a fényterápiát ne az esti, a lefekvés előtti órákban vegye igénybe, hanem inkább reggel vagy délelőtt.

Ha este vagy éjszaka kell aktívnak lennie, akkor az igénybevétel előtt érdemes felkeresni a Sensolite Gyógycentrumot.

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu

 

Kezelés közben