Pattanásos bőr

A serdülőkor sok tini számára nagyon nehéz időszak – mind a test, mind pedig a lélek jelentős fejlődésen megy keresztül. Ezt az amúgy is problémákkal teli periódust tovább nehezítik a bőrön megjelenő gyulladt, gennyes, időnként igen fájdalmas és kellemetlen pattanások. Ebben az egyébként is nagyon érzékeny korban a pattanások nagy lelki traumát is jelentenek az érintett fiataloknak, sokan legszívesebben az egész világ elől elrejtenék pattanásos arcbőrüket. Az otthoni szakszerűtlen, nem elég higiénikus nyomkodás, kezelgetés sok esetben tovább ront a helyzeten. Ez az állapot kihat a mindennapi közérzetükre, teljesítményükre, jelentősen rombolja önbizalmukat.

 

 

A 8-28 éves kor közötti fiataloknál nagyon gyakran előforduló probléma a pattanásos bőr – legyen az arc, hát, vagy éppen dekoltázs. A kamaszokat rettentően zavarja ez a probléma, a helyzet kialakulásának oka viszont rendívül összetett! A pattanásos bőr a hormonális változás egyik következménye, de a problémák fokozódásához az is nagyban hozzájárulhat, hogy a fiatalt lelkileg nagyon megviseli ez a helyzet: otthon, az iskolában sokat beszélnek róla, esetleg házilagos módszerekkel (nyomkodással, szárításokkal, stb.) szakértelem nélkül rontanak az amúgy is nehéz helyzeten. A „gondos” anyuka naponta vizsgálgatja, szóvá teszi a kamasz gyerek szorongásait, ha lehet, tovább fokozza.

 

 

A rendszeres Sensolite fénykezelés többrétű segítséget nyújthat ebben a kérdéskörben, mert a polarizált fény csökkenti a pattanások kialakulási valószínűségét, a szakszerűen, kozmetikus által kitisztított bőr apró mikrosérüléseit begyógyítja, bezárva ezzel a fertőzési kapukat, minimalizálva az újrafertőződés lehetőségét. A polarizáltfény-terápia segíti továbbá a hámosodást, a régi hegek árnyalatának halványítását, a bőr egyenetlenségeinek kisimítását.

 

Amennyiben a pattanásos fiatal rendszeresen jár kozmetikai kezelésre, ahol szakszerűen tisztítják ki a bőrét, garantáltan sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a pattanások kitisztítása a kúraszerűen alkalmazott Sensolite kezeléseket követően. Azonban nem csak a konkrét probléma megoldásában segít a fényágy, hanem a pattanások miatti stresszes, feszült, szorongós állapotra is pozitív hatást gyakorol, így máris előnyösen befolyásolhatjuk a pattanások újraképződését.

A kezeléssel együtt járhat az a jelenség is, hogy az első néhány kezelést követően a pattanások száma átmenetileg megnő. Ennek az az oka, hogy a még nem látható, de fejlődésben lévő pattanások kialakulását a kezelés gyorsítja, azonban szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy mindez néhány napon belül átfordul a javulás irányába. Kozmetikai tisztítást követően még aznap, valamint másnap is érdemes felvenni a kezeléseket. Természetesen nagyon megkönnyíti a tisztításnál a kozmetikus munkáját, ha a tisztítást megelőző időszakban is rendszeresen Sensolite fénykezelésnek teszi ki a bőrét.

Nagyon gyulladt, akut állapotban lévő piros, fájdalmas, pattanásos bőr kezelése nem ajánlott a Sensolite polarizáltfény-terápiával.

Amennyiben elégedett a javulással, a kedvező állapot fenntartása érdekében érdemes erre kialakított csomagunkat választania.

 

I. Az orvos véleménye
„Sok serdülőkorú fiatal jár a Sensolite Gyógycentrumba, akiken különböző csúnya, gyulladt pattanások, mitesszerek jelentek meg. A tapasztalat azt mutatta, hogy 10-15 alkalom után jelentősen javult az állapotuk, illetve akár teljesen el is tűntek a sok bosszúságot okozó bőrhibák. A felvett kúra mellett szoktuk ajánlani, hogy szakszerűen eljáró kozmetikus végezze az arctisztítást, kezelés, így a Sensolite-tal együttesen nagyon szépen rendbe hozzák a bőrt. Láttunk példát arra is, amikor nem szakszerűen jártak el a pattanásokkal, mitesszerekkel, így sokszor hegek maradtak a bőrön, egyenetlenségek mutatkoztak rajta. A tartós Sensolite kezeléseknek köszönhetően a hegek szépen elvékonyulnak, kisimulhat a bőr. Nagyon sok fiatal tinédzser jár vissza folyamatosan feltöltő kezelésekre, és ilyenkor olyan jó érzés látni, hogy a korábban az életminőséget negatívan befolyásoló bőrelváltozás már a múlté!” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

 

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a bőr és bőralatti szövet betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 35,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

 

II. Páciensek tapasztalatai
„Ebben nem különbözöm a többi kortársamtól, én is sokat internetezek, így bukkantam a Sensolite-ra. Megbeszéltem a szüleimmel, hogy szeretném kipróbálni a fényágyat, mert már a krémekből, kenceficékből totál elegem volt! Elmentünk a Gyógycentrumba, ahol tök jó fejek az asszisztensek, szerintem egyébként az is segített, hogy biztattak, látták, mennyi javul a bőröm és rendesen, még az önbizalmamnak is jót tett. Alapvetően türelmetlen vagyok, ezért örökkévalóságnak tűnt míg a negyedik kezelés utáni reggelen úgy ébredtem, hogy az ágyamból látható tükörben újra szépnek láttam magam! Azóta már több mint 15 kezelésen vagyok túl és már nem csak messziről tetszik a tükörképem! Köszönöm Sensolite!” B. L.

 

„Preventív céllal kezdtem foglalkozni a Sensolite-tal. Bőrtüneteim voltak nekem is (mély, bőrfelület alatt begyulladt szőrtüszők és irritált, gyulladt arcbőr a borotválkozás miatt) szerencsére az első kezelések után szépen enyhült mindkettő, biztos, hogy folytatni fogom, mert sokkal jobban érzem magam a kezelések után.” S. Z.

 

„Nem vagyok egészségügyis, de úgy gondolom, hogy bőrproblémák mögött sok minden állhat, hormonális zavarok, rossz táplálkozási szokások, lelki állapot stb. és nem is egyik pillanatról a másikra alakul ki. A doktornő az addigi tapasztalataiból mondhatta, hogy javulni fog Lilla bőre, de hát a különböző krémekre és gyógyszerekre is másképp reagálnak az emberek. Nekünk a konzultáció során annyit mondott, hogy a polarizált fény sejtszinten hat, ami ugye idő kérdése (ennek ellenére nekem már az első kezelés után is látványos volt a javulás), másrészt pedig a gyógyszerekre sem egyformán reagálnak az emberek. Mindenkinek más az útja. A miénk a Sensolite!” D. É.

 

„21 évesen még megkeserítették a mindennapjaimat a pattanások. Eleinte voltak fenntartásaim a terápiával kapcsolatban, de ahhoz képest, hogy 5 kezelést mondtak, már a második alkalom után az összes idegesítő pöttyöm elkezdett szépen visszahúzódni a hátamon. Picit megijedtem, mert néhány nappal később a dekoltázsomon jelent meg 1-2 pattanás, de nagyon segítőkészek voltak és meg is nyugtattak, hogy ez természetes. Azt hiszem 12 kezelés után éreztem magam kifogástalanul a bőrömben és ez az érzés nekem bőven megér heti 2 fenntartó alkalmat.” M. L.

 

III. Terápiás javaslat
A csomagokat a rendelkezésünkre álló igen nagyszámú tapasztalat összesítésével alakítottuk ki, tudományos igényességgel elvégzett kutatások még nem állnak rendelkezésünkre. A Sensolite fényágy nyújtotta terápiás lehetőséget ADJUVÁNS (KIEGÉSZÍTŐ) kezelésként javasoljuk, tehát a hagyományos orvoslás által felkínált medicina MELLETT ÉS NEM HELYETT.

A használat során azonban gyakran előfordul, hogy a fénykezelésnek köszönhetően oly mértékben javul a páciens problémája, hogy kezelőorvosa a különféle vizsgálati leletek alapján jelentősen csökkenti, sőt esetenként elhagyja a gyógyszeres kezelést.

 

Terápiás javaslat heti bontásban: (Felnőtt, junior, gyermek)

 

1. hét 2. hét 3. hétt 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét
3 3 2 2 2 2 2

 

Fenntartó csomag


Azon pácienseknek, akik már felvettek legalább egy kúrát, javasoljuk a heti 1 alkalmas fenntartó csomagunk igénybevételét a tünetmentes napok, hetek és hónapok érdekében! A csomagban ajánlott kúra igény szerint ismételhető!

 

Terápiás javaslat heti bontásban: (Felnőtt, junior, gyermek)

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét 8. hét 9. hét 10. hét
2 2 2 2 2 2 2 2 2 2

 

Aktuális csomagárainkról érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső Sensolite Gyógycentrumban!

 

Az általunk ajánlott kezelési gyakoriság már eredményt hoz, de ha Páciensünk úgy érzi, hogy gyakrabban szeretné igénybe venni a Sensolite fényterápiát, lehetősége van rá a Gyógycentrumban történt konzultációt követően. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet, hogy tekintettel a fényterápia szervezetre gyakorolt energizáló hatására, némely esetben felpörgeti a szervezetet, ezért előfordulhat, hogy a túlzott mennyiségű fénykezelés alvási problémákat okozhat.

 

Továbbá ilyen esetekben javasoljuk, hogy a fényterápiát ne az esti, a lefekvés előtti órákban vegye igénybe, hanem inkább reggel vagy délelőtt. Ha este vagy éjszaka kell aktívnak lennie, akkor az igénybevétel előtt érdemes felkeresni a Sensolite Gyógycentrumot.

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu

 

Kezelés közben