Rehabilitációs csomag*

Műtéttel járó sebészeti, valamint plasztikai sebészeti beavatkozások után már a varratszedés előtt érdemes elkezdeni a Sensolite fényterápiát. A polarizált fény ugyanis előmozdítja a műtéti régió és a műtéti heg konszolidálódását. A műtéti heg a fényterápia hatására lényegesen gyorsabban gyógyul, mint anélkül, ennek köszönhetően maga a heg végleges állapotában sokkal szebb lesz, továbbá a polarizáltfény- kezelés csökkenti a keloid képződést.

Különféle plasztikai beavatkozások után (műtét, injekciós beavatkozások) a beavatkozás helyén haematómák (kék-, zöld-, lila foltok) keletkezhetnek, melyeknek felszívódását jelentős mértékben gyorsíthatja a Sensolite. A beavatkozás után sok esetben duzzanat, folyadékgyülem keletkezhet, melyeknek létrejötte a polarizáltfény-terápiával megelőzhető, illetve ha már létrejött, akkor felszívódásuk jelentős mértékben gyorsítható.

A bőrfelszín radikális vagy kevésbé radikális hámlasztása, radírozása után a fénykezeléssel a bőrfelület regenerációja jelentősen gyorsítható, a heggel járó gyógyulás elkerülhető.

Minden műtéti beavatkozás a szervezetben – de különösen a műtéti terület környezetében – erős traumát jelent. A varratszedést követő napon tehát lehet és érdemes is elkezdeni a teljes test polarizáltfény-kezelését, ezzel elérhetjük, hogy mind a szervezet, mind pedig a műtéti régió sokkal gyorsabban jön helyre; a polarizált fény energiával tölti fel a pácienst; hangulata, közérzete, vérkeringése, sejtjeinek, szöveteinek oxigénnel való ellátottsága javul. Ezeknek a körülményeknek köszönhetően a páciens műtét utáni regenerációja, felépülése jelentősen felgyorsulhat.

A beavatkozás után nem csak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés kerítheti hatalmába – mi fog történni?, meddig tart a felépülés?, mi vár még rám? – egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

 

 

I. Az orvos véleménye
„Műtétek, törések, komolyabb sérülések után gyakran nehézséget jelent, hogyan rövidítsük le a beteg rehabilitációjának időtartamát. A tapasztalat azt mutatta, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia több funkció javulását is képes segíteni: javítja az ízületi mozgásokat, gyorsítja a sebgyógyulást és a páciens fájdalomérzetét is jelentősen csökkenti. A gyógyulási idő gipszelt páciensek esetében is jelentősen rövidíthető, hiszen a Sensolite számára a rögzítés nem jelent ’akadályt’, a fényágy hatásai úgy is érvényesülnek. Gyógytornászok munkáját is nagyban tudjuk segíteni , hiszen visszajelzéseikben sokszor azt említik, hogy kezelés után sokkal jobban ki tudják mozgatni a betegeket, nem olyan merevek az ízületeik. A betegek hamarabb visszanyerik az izomtónusukat, izomállapotukat. Egy 44 éves férfi betegem ízületbe hatoló romtörést (infra condyler tibia) szenvedett, meg is kellett operálni. Felkészítettük rá, hogy a rehabilitáció ilyen esetben bizony elhúzódhat, akár a fél évet is meghaladhatja, de ő szeretett volna mindent megtenni a gyorsabb gyógyulás érdekében. El is kezdte a Sensolite fényterápiát, az első időszakban szinte naponta kapott kezelést, a második hónaptól pedig heti 2-3 alkalommal feküdt be a fényágyba. Mind a seb, mind pedig a törés gyógyulása felgyorsult a terápia hatására, a harmadik hónapra már teljes ízületi mozgással bírt, újra terhelni tudta a térdét és a fájdalomérzete is minimálisra csökkent.” Dr. Békési Cyprián ortopéd-sebész főorvos

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény-terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény-terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a bőr és bőralatti szövet betegségeinek valamint a csont-izomrendszer betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 140,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

 

 

II. Páciensek tapasztalatai
„Néhány hónappal ezelőtt az immunrendszerem ’felmondta a szolgálatot’, legyengültem, örültem, ha reggel 9-től este 7-ig ébren tudtam maradni, rossz volt a közérzetem. Nem sokkal később három anyajegyet talált a bőrgyógyász, amelyeket már csak sebészi úton lehetett eltávolítani – elrákosodtak. Ezek után kezdtem el a Sensolite-ba járni. 5 alkalom után kezdett visszatérni az erőm és az életkedvem, a 15. kezelés után pedig már látványosan javultak a műtét utáni – egyébként csúnya – hegek! A magam részéről letettem a voksomat a Sensolite mellett!” B. B.

„15 évvel ezelőtt a mellemben találtak daganatot, sikerült eltávolítani, azonban a bal mellem csonka maradt. Már túl az 50. életévemen úgy gondoltam, megérdemlem, hogy teljes értékű nőnek érezzem magam, ezért újra kés alá feküdtem és a hátizomzatomból pótolták a hiányzó mellrészt. Mindig aktív életet éltem: sportoltam, kirándulni jártam, volt társaságom, a műtét után viszont magányosnak éreztem magam, türelmetlen is voltam, mert nem úgy gyógyultam, ahogy szerettem volna, meg az a mozgáskorlátozottság, ami a műtéttel jár, szinte megbénította az életemet. A lányom vett rá, hogy kezdjem el a terápiát, bár eleinte nem hittem benne. Ma túl vagyok a 15. kezelésen, még menni fogok 10 alkalommal és hiszem, hogy teljesen rendbe fogok jönni! Az életkedvem visszatért – ebben persze sokat segítettek a Gyógycentrumban is, hiszen mindig odafigyeltek rám és biztattak, újra sportolok, persze óvatosan és a kontrollok során is mindig megdicsér az orvosom! Azt nem tudom, Sensolite nélkül mi lett volna velem, de vele együtt sikerült meggyógyulnom!” K.T.

„Egy sportbalesetből kifolyólag kb. 20 évvel ezelőtt elszakadt a keresztszalagom. Sajnos az orvosok akkor ezt nem vették észre, és egy 4 hetes gipsszel utamra engedtek. A gyógyulásom évekbe telt, de soha nem lett teljes. 6 évvel ezelőtt MRI vizsgálatra utalt be egy orvos, mivel a sérült térdem akár egy rossz lépéstől is kificamodott, és hetekig duzzadt maradt. A vizsgálat eredménye az lett, hogy nem lehetett a felvételen látni a keresztszalagom – az orvos szerint a régi sérülésemkor elszakadt, és azóta felszívódott. Állómunkát végzek és nagyban megnehezíti az életemet, mikor hetekre megdagad a térdem, és sokszor pár nap erejéig, ágyhoz is köt. Egy munkatársam ajánlotta a Sensolite-ot, aki egy súlyos betegségéből rövidebb, mint fele idő alatt gyógyult fel ahhoz képest, amit az orvosok reméltek. Hála az ő tanácsának, a fényterápiának, és az Önök szakmai felkészültségének, alig egy hét alatt levehettem a térdszorítót, és a járóbotot is elhagyhattam. Ezúton szeretnék köszönetet mondani!” N. R.

„Februárban töltöttem be a 86. életévemet. Sajnos, koromnál fogva több betegséget begyűjtöttem, (ízületi, reumatikus problémák, stb.) műtétek sorozatán vagyok túl. 2010-ben unokámtól hallottam a gyógyító fény hatásáról, és arra gondoltam, hogy kipróbálom. Immáron két éve használom a SENSOLITE fényágyat. Már az idén is felvettem egy-egy kúrát, ami segítette a mindennapokat. 2011-ben, amikor újra mentem, csak azt kértem Királyné Dávid Évától (a Sensolite Gyógycentrum hálózatának diplomás egészségfejlesztője), legyek olyan állapotban, hogy ki tudjak menni az unokám után Máriazellbe. Ez a kis városka csak annak jelent valamit – akár fizikailag, akár lelkileg – aki már járt ott és tudja, hogy a parkolóból milyen meredek utca, majd kétszer 30 lépcsőfok vezet fel a dombon lévő bazilikához. Ezt az utat két megállással teljesítettem, pedig a lányom még egy összecsukható széket is hozott, hogy ha kell, menet közben le tudjak ülni. Azóta egy-egy autóbuszos kirándulás előtt mindenképpen felerősítem magam a gyógyító fénnyel. Mi sem lehet jobb bizonyíték a polarizált fényágy hatására, mint hogy idén júniusban ismét indulok Mariazellbe!” F. M.

„Közel 40 évet dolgoztam az egészségügyben, két gerincműtétem lett a végkielégítésem. Sajnos a fájdalmak velem maradtak, de a „csodalámpa” nálam szemléletváltozást hozott, és gyógyszerek helyett őt veszem elő. Pár éve használom a kézi lámpát, tudását már a családomnál is élvezhettük. Engem régóta messze elkerül az a fajta megfázás, ami negyedévente sűrű váladékozással, köhögéssel megkeserítette a napjaimat. Gerincfájdalmaim kezelésénél nagy élmény volt felfigyelni arra, hogy a fájdalom megszűnése mellett a lábzsibbadásom is lényegesen csökkent. Egyetlen mellékhatása van a lámpának, hogy időigényes. Ezért volt nagy élményem 2 éve találkozni a fényággyal. Ami a kávénál „3 az 1-ben” az a fényterápiában 100 az 1-ben! Minden túlzás nélkül állítom, hogy már az első kezelés után új ember sétált az utcán. Időközben Apukám sajnos meghalt. Anyukám problémái viszont sokasodtak. Lelki gondjai mellé, mankóra lett szüksége, felerősödtek a mozgásszervi panaszai, főleg a térde fájt. Nagy rábeszélések árán elértem, hogy ő is kipróbálja a fényágyat. A második alkalommal Évike (a Sensolite Gyógycentrum hálózatának diplomás egészségfejlesztője) szólította a kezelések utáni vérnyomásmérésre és az én Anyukám botjáról megfeledkezve felkelt és elindult. Ő lepődött meg legjobban, de a boldogsága leírhatatlan volt! Természetesen folytattuk a kezeléseket, de a bot, azóta is a sarokba pihen. Köszönjük Fenyő Mártának és Évikének!” B. B.

„A Kozármisleny SE NBII-es második helyezett csapat szélső hátvédje vagyok jelenleg, de ez még a nyáron változhat – előre lépés gyanánt. Tavaly 2011. április 2-án bajnoki mérkőzésen elülső keresztszalag szakadást, belső oldali oldal szalagszakadást, porcgyűrű szakadást és combcsonti porcfelszín betörést szenvedtem a bal térdemben. Ez valóban olyan súlyosan hangzik egy futballista számára, ahogy leírtam! A makacsságom és akaratomnak köszönhetően 2011. október 2-án már bajnoki mérkőzésen játszottam, másfél héttel később már 90 percet voltam pályán. Ez persze csak orvosi engedéllyel volt lehetséges, amit csak abban az esetben kaphattam meg, ha a térdem állapota játékra alkalmassá vált. Ennek az elérésében nagy szerepet játszott az olyan gyógymód, mint a Sensolite fényterápia, amely erőteljesen meggyorsította a felépülésemet és nagy szerepet játszott a kemény munka és az akarat mellett, hogy napra pontosan fél évvel később pályára léphessek újra. Nekem megérte, hiszen gazdagabb lettem egy NBII-es második hellyel a másodosztály legkisebb költségvetésű, de a legszebb futballt játszó csapatával és több NBI és ajánlattal. Nekem megérte!”K. M.

„7 éve állapítottak meg nálam egy súlyos mozgásszervi betegséget. Nagyon nehéz volt feldolgoznom – súlyos depresszióba estem. Majd rá kellett jönnöm, hogy csak én segíthetek magamon. Mindenféle gyógymódot kipróbáltam, így kerültem a szombathelyi Sensolite-ba 2012-ben. A Gyógycentrum megnyitása előtt már olvastam a fény gyógyító erejéről, és alig vártam, hogy Szombathelyen is nyíljon egy! Szinte az elsők között vásároltam bérletet és vártam a csodát. Azt hittem, az első alkalom után futni, szaladni fogok, de legalábbis elhagyom a botot. Sajnos nem így történt! Szorgalmasan jártam heti két, illetve később egy alkalommal egy évig. A csoda váratott magára, de eljött. Az addig búskomor öreglányból újra a régi, vidám nő lettem! Újra volt kedvem dolgozni, a családommal törődni, sütni-főzni, társaságba járni – a depressziónak nyoma sem volt. Lassan a fájdalmaim is enyhültek. A Gyógycentrumban két asszisztensének társasága, jókedve mindig feldobott, jó volt velük nevetni, vidáman jöttem el, sőt volt úgy, hogy a botot is elfelejtettem! A családomban és az ismerőseim körében is ajánlom a Sensolite-ot! Elvittem a nagylányomat is, aki mindig fáradt és ideges, rossza alvó volt a munkahelyi stressztől. Neki is bevált, azóta rendszeresen jár! A barátaim is kipróbálták, hozták a beteg gyermekeiket. Visszatérve az ott dolgozó hölgyekre: köszönet nekik, amiért kedvességükkel, vidámságukkal, szeretetükkel visszahoztak az ÉLETBE!” H. L.

„Túl voltam egy fizikoterápia és gyógytorna „kúrán”, a váll- és nyakízületi fájdalmaim miatt, amelyek csökkentek ugyan, de az érzést szerettem volna teljesen elfelejteni. Ekkor az egyik lapban szembe találtam magam a Sensolite ismertetőjével. Felkerestem a Gyógycentrumot, ahol szakszerű és nagyon kedves útmutatást kaptam a kezeléseket illetően. A kezdeti megilletődés után – amit a csodálatos fényágy látványa hozott ki belőlem – nagyon kellemesen éreztem magam. Elkezdődtek a kezelések. „Finom” volt. Aztán a 4. kezelés után szinte egyik pillanatról a másikra éreztem, hogy valami elképesztő nagy energia tölti el minden porcikámat – fizikailag és lelkileg egyaránt. Fantasztikus érzés! 61 éves vagyok, és nagyon jól érzem magam. Reggelente korán és frissen ébredek, sokat dolgozom, még a hőséget is jobban bírom, mint tavaly. Észre sem vettem, hogy az ízületi fájdalmaim elmúltak, pedig ezért mentem leginkább a Gyógycentrumba. És mellé még egy csomó pluszt is kaptam, amire nem számítottam! Köszönöm mindezt a Sensolite-nak és Királyné Dávid Évának (a Sensolite Gyógycentrum hálózatának diplomás egészségfejlesztője), aki hozzáértésével és kedvességével hozzájárult, hogy nagyon jól érezzem magam a bőrömben!” S. J.

 

III. Terápiás javaslat
A csomagokat a rendelkezésünkre álló igen nagyszámú tapasztalat összesítésével alakítottuk ki, tudományos igényességgel elvégzett kutatások még nem állnak rendelkezésünkre. A Sensoli

te fényágy nyújtotta terápiás lehetőséget ADJUVÁNS (KIEGÉSZÍTŐ) kezelésként javasoljuk, tehát a hagyományos orvoslás által felkínált medicina MELLETT ÉS NEM HELYETT.

A használat során azonban gyakran előfordul, hogy a fénykezelésnek köszönhetően oly mértékben javul a páciens problémája, hogy kezelőorvosa a különféle vizsgálati leletek alapján jelentősen csökkenti, sőt esetenként elhagyja a gyógyszeres kezelést.

 

Terápiás javaslat a varratszedés utáni naptól heti bontásban: (felnőtt junior,gyermek)

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét 6. hét 7. hét
 4  3  3  2  2  2  2

 

 

 

Fenntartó csomag
Azon pácienseknek javasoljuk a „Fenntartó csomagunkat”, akik már legalább egy kúrát felvettek a Sensolite Gyógycentrumban és a további gyógyulás elősegítése érdekében, valamint az elért eredmény fenntartásáért szeretnének egy kúrát felvenni.

 

Terápiás javaslat heti bontásban: (felnőtt, junior, gyermek)

 

1. hét 2. hét 3. hét 4. hét 5. hét
 2  2  2  2  2

 

Aktuális csomagárainkról érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső Sensolite Gyógycentrumban!

Az általunk ajánlott kezelési gyakoriság már eredményt hoz, de ha Páciensünk úgy érzi, hogy gyakrabban szeretné igénybe venni a Sensolite fényterápiát, lehetősége van rá a Gyógycentrumban történt konzultációt követően. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet, hogy tekintettel a fényterápia szervezetre gyakorolt energizáló hatására, némely esetben felpörgeti a szervezetet, ezért előfordulhat, hogy a túlzott mennyiségű fénykezelés alvási problémákat okozhat. Továbbá ilyen esetekben javasoljuk, hogy a fényterápiát ne az esti, a lefekvés előtti órákban vegye igénybe, hanem inkább reggel vagy délelőtt. Ha este vagy éjszaka kell aktívnak lennie, akkor az igénybevétel előtt érdemes felkeresni a Sensolite Gyógycentrumot.

 

*Jelen csomagajánlatban található információk a SENSOLITE eszköz indikáció szerinti használata során a betegek, illetve kezelőorvosaik által tapasztalt, dokumentált szubjektív észlelésen alapuló olyan beszámolókon alapulnak, mely beszámolókban a betegek, illetve kezelőorvosaik részben olyan pozitív hatásokról is említést tettek, melyek a jelenleg hatályos jogszabályok szerint nem képezik az eszköz hatóságilag engedélyezett indikációs területeit.

A jelen csomagajánlatban szereplő – beteg-, illetve orvosi tapasztalatokon alapuló – információk jelenleg nincsenek klinikai kutatási eredményekkel alátámasztva – így jogszabály szerint nem minősül bizonyítottnak a kezelés gyógyhatása a csomagajánlatban megjelölt területeken – de alkalmasak lehetnek a jövőben elvégzendő kutatások irányának megalapozására.

 

A csomagajánlatban felsorolt jótékony hatások a fentiek alapján tájékoztató jellegűek, a kezelések hatása egyénenként eltérést mutathat. Kiegészítő kezelésként történő alkalmazása előtt, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával. A SENSOLITE eszköz igénybevétele nem helyettesíti az orvos által előírt konzervatív terápiás kezeléseket, gyógyszereket.

 

Kérjük, hogy a kezelés igénybevételére irányuló döntését a fentiek alapján hozza meg.

 

 

Tel.: +36 1 345 1556, +36 70 454 5599 
E-mail: gyogycentrum@sensolite.hu

 

Kezelés közben